Το πρωινό στο Mirabelle Hotel ποτέ δεν αποτυγχάνει να μοιράσει γεύσεις και αρώματα σε συνδυασμό με την απλότητα, καθαρότητα και αυθεντικότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν εδέσματα στον 10μετρο μπουφέ που διαθέτει το ξενοδοχείο με πλούσιο Ελληνικό Πρωινό από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 βρίσκοντας αυγά σφικτά, ομελέτα, τηγανιτά, αυγοφέτες, πιτόψωμα, αλλαντικά, λουκάνικα, ζαμπόν, γαλοπούλα, μπέικον, φρούτα εποχής, κομπόστες, κέικ, σφολιατοειδή, αρτοσκευάσματα, υγιεινά παξιμάδια, ρυζογκοφρέτες, τσουρέκια, μπισκοτάκια διαφόρων γεύσεων, τάρτες γλυκές και αλμυρές, φυστικοβούτυρο, δημητριακά και γιαούρτια διάφορων γεύσεων, μαρμελάδες, πραλίνα φουντουκιού, μέλι, επιλογές τυριών, μανιτάρια, φρέσκιες και βραστές σαλάτες, αλίπαστα, τόνο με κρεμμυδάκι και λεμόνι, τουρσιά, φρέσκους χυμούς, καφέ, γάλα, ρόφημα σοκολάτας και τσάι.
Τα πάντα γίνονται με προσοχή, μεράκι και με τα φρεσκότερα και ποιοτικότερα υλικά. Το Mirabelle Hotel είναι πολύ περήφανο που προσφέρει το πλούσιο Ζακυνθινό και πιστοποιημένο Ελληνικό υγιεινό πρωινό. Η υψηλή διατροφική αξία των Ζακυνθινών-Ελληνικών προϊόντων αποδίδουν βαρύνουσα προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και συνθέτουν την γαστρονομική κουλτούρα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της παράδοσης της περιοχής. Επιλέγονται αξιόπιστοι τοπικοί παραγωγοί και αυθεντικές συνταγές που συνθέτουν έναν μοναδικό παράδεισο γαστρονομίας. Βασικά υλικά είναι το Ζακυνθινό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές ιδίας συγκομιδής και επεξεργασίας, πάστα ελιάς, σταφίδες, αυγά, μέλι, σουσάμι, σιμιγδάλι, αμύγδαλα, καρυδόψιχα, καλαμπόκι, όσπρια και ελληνικό βούτυρο (αγελαδινό και φυτικό). Φρεσκοψημένες πίτες με τυρί, σπανάκι και κρέας μένουν για πάντα στην ανάμνηση των επισκεπτών. Ζεστά φρέσκα ψωμιά διάφορων τύπων έρχονται καθημερινά από τοπικό παραδοσιακό φούρνο. Προσφέρεται ελληνικός καφές στη χόβολη και ροφήματα βοτάνων (τσάι του βουνού, χαμομήλι, μέντα, κλπ) παραδοσιακές ζεστές σούπες με τραχανά, όσπρια, λαχανικά, παραδοσιακές μαρμελάδες και ειδικά την “πραούστο” με κίτρινο δαμάσκηνο σαν σήμα κατατεθέν του χρώματος του ξενοδοχείου. Τα τοπικά τυριά όπως γραβιέρα, φέτα ΠΟΠ, κασέρι, μυζήθρα την τοπική “πρέντζα”, το ιδιαίτερο λαδοτύρι, το παστό χοιρομέρι από τη μια, αλλά και τα αποξηραμένα φρούτα, τα τοπικά γλυκά και snacks όπως παστέλια, μαντολάτα, τη γνωστή “φρυγανιά” και τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, όπως το ρυζόγαλο, η γαλατόπιτα και ο σιμιγδαλένιος μελωμένος χαλβάς μεθούν τον ουρανίσκο των φιλοξενούμενων. Ισορροπία έρχεται με τον ζακυνθινό “καγιανά” την ομελέτα στραπατσάδα με ντομάτες, ακολουθούν τα τοπικά παξιμάδια με σταφίδες και ντόπιο κρασί, η μπομπότα Ζακύνθου με καλαμποκίσιο αλεύρι γίνεται πραγματικά γκουρμέ έδεσμα με την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρύδια μεταξύ πολλών άλλων υλικών που περιέχει. Η “κουλούρα” αποτελεί την επιτομή των διαφορετικών γεύσεων συγκεντρωμένων σε μια μπουκιά, χωρίς να αλλοιώνεται το ένα υλικό από το άλλο, αλλά αντίθετα να δένουν όλα μεταξύ τους και να αναδεικνύονται χωριστά. Η γευσιγνωσία απογειώνεται όταν θα δοκιμάσει κανείς φουρνισμένες λιωμένες μελιτζάνες με σκόρδο, ντομάτα, ρίγανη και λαδάκι, ενώ κανείς δεν μπορεί να φύγει από την Ζάκυνθο χωρίς να δοκιμάσει τα “μπελουσιότικα” νεροκρέμμυδα που προσφέρονται μέσα σε σαλάτα με φασόλια και μουστάρδα ή με βραστές πατάτες, σκόρδο και άλλα βότανα. Οι επισκέπτες δεν πρέπει να φύγουν από το χώρο του πρωινού, χωρίς να αλείψουν τη μοναδική χειροποίητη πικάντικη σάλτσα ντομάτας που προσφέρεται σε μικρά τραγανά ψωμάκια, φτιάχνοντας έτσι τη γνωστή “ριγανάδα της Ζακύνθου” με τρίμμα τυριού, λαδάκι, και φυσικά φρέσκια αρωματική ρίγανη.
Στο πρωινό μας καλύπτουμε ανάγκες ατόμων όπως Χορτοφάγους ή με δυσανεξία στη Λακτόζη-Γλουτένη, κατόπιν αιτήματός τους.
Για τους πελάτες μας που είναι αναγκασμένοι να αναχωρήσουν από το ξενοδοχείο νωρίτερα από την ώρα του πρωινού, τους προσφέρουμε ένα πακέτο με “κολατσιό για το δρόμο”.